Internationaal Verhuizen

Een verhuizing naar een ander land is een ingrijpend moment in je leven. Internationaal verhuizen moet daarom goed aangepakt worden. Vooral als je nog onervaren bent in het spreken van de vreemde taal, is een internationaal verhuisbedrijf een grote hulp. Wat kost internationaal verhuizen en wat moet je allemaal weten? Je leest het hieronder.

De Kosten

Internationaal verhuizen betekent dat je spullen over een langere afstand vervoerd moeten worden. De kosten van een verhuizing naar het buitenland verschillen sterk en worden vooral bepaald door de afstand en het aantal m3 dat nodig is om je inboedel te verhuizen. 

Bij een internationale verhuizing komen er meer dingen kijken dan bij een verhuizing in Nederland. Onderandere de regelgeving van het land, het papierwerk, special verpakking materiaal en vervoer en verzekeringen. 

Taxatiebezoek

Vaak komen wij eerst bij jullie langs voor een vrijblijvend taxatie bezoek. Het aantal m3 inboedel en de afstand bepalen voor een groot deel de prijs van de verhuizing. Omdat de afstand bij een internationale verhuizing zoveel groter is, is het extra belangrijk dat de verhuizer weet hoeveel m3 aan inboedel hij moet vervoeren. Dit taxatie bezoek voorkomt een onverwacht hoge rekening voor je internationale verhuizing.

Binnen De Europese Unie

Door de regelgeving “vrijhandel van goederenvervoer” is het tegenwoordig minder gecompliceerd om binnen de EU te verhuizen. Dit maakt een verhuizing makkelijker, omdat er bijvoorbeeld minder oponthoud is aan de grens. Afhankelijk van de afstand en locatie is het ene vervoersmiddel geschikter dan het andere. In de meeste gevallen is het eenvoudiger om te verhuizen met behulp van een vrachtwagen. Wie van Nederland naar België of Duitsland verhuist, kiest daarom voor een verhuiswagen.

Verhuizen Naar Een Ander Continent

Verhuisbedrijven werken vaak samen met partners in het betreffende continent. Zij zorgen ervoor dat je inboedel veilig op de bestemming aankomt en dat al het papierwerk geregeld wordt. Wellicht krijg je te maken met andere regelgevingen en gebruiken. Bij een verhuizing naar een ander werelddeel wordt er vaker gebruik gemaakt van de scheep -en luchtvaart. Bij een verhuizing van Nederland naar Amerika wordt in de meeste gevallen een schip gebruikt. Omdat de kosten van luchtvervoer hoger zijn, wordt van vliegtuigen minder gebruik gemaakt.

Verzekerd naar het buitenland

Voordat je definitief naar het buitenland vertrekt doe je er goed aan om uw verzekering op orde te stellen. Hieronder vind je enkele zaken die je ruim van tevoren moet regelen zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

– Controleer je polisvoorwaarden en check of je inboedel verzekerd is tijdens de verhuizing.

– Bij een goedkope verzekering kan het voorkomen dat je niet volledig gedekt bent tegen schade.

– Denk eraan om je adreswijziging door te geven aan je verzekeringsmaatschappij. Zo voorkom je dat je inboedelverzekering komt te vervallen bij aankomst.

– Zoek contact met je verzekeringsmaatschappij voor uitgebreide informatie over je dekking gedurende de verhuizing.

Je kunt ons bereiken via:

Info@transportheren.nl

Vraag een vrijblijvende offerte aan